10. Network Marketing Mesterelme Nap

10. Network Marketing Mesterelme Nap tűzközelből

10. Network Marketing Mesterelme NapMár közel két évtizede járunk rendszeresen üzleti rendezvényekre.
Az elmúlt néhány évben pedig már szinte minden hétre jut egy-egy ilyen. Sőt ma már rendszeresen szervezője, előadója is vagyok némelyiknek, Valival közösen.

Ezek a rendezvények az első számú felelősei a sikerünknek.
Amikor azt kérdezik, hogy mi a titkunk, a rendszeres, kitartó, elkötelezett munka mellett, a motiváló, ismereteket adó könyvek százai mellett, a követhető példákat elénk állító rendezvényekről tudunk beszélni.

A sok rendezvény között volt jobb, volt rosszabb szervezésű, de egy dologban mind egyforma volt. Valahol az előadások egy rejtett percében, valamelyik előadótól, mindig megkaptuk a számunkra éppen szükséges, fontos tanítást.

Nem vehettük volna át ezeket a gyöngyszemeket, ha nem vagyunk ott, vagy, ha csak az értéket vadászva, selejtezve, csupán a “nagy név” előadására ülünk be.

Pedig voltak, vannak ellenérzéseim is.

Főként azt tudom nehezen tolerálni, amikor egy-egy “sztár előadó” éppen csak az előadása előtt pár perccel érkezik, ledarálja a szövegét, elad, dedikál néhány könyvet, aztán elrohan. Ebből teljesen egyértelműen leveszem, hogy csupán egy állomás voltam az aktuális bevételszerző körútján. Amolyan hakniként ide is benézett, kaszált, és továbbállt.

Miben mutatkozik meg a valódi nagyság?

Miből tudhatod, hogy az, akit hallasz, mestere annak, amiről beszél, hogy a pénzét nem tucat fellépésekből szerzi, hanem valóban felépített egy olyan szervezetet, amiből valódi anyagi függetlenséget élvez?

Abból az alázatból, ahogyan viszonyul egy konferenciához, az azon résztvevő emberekhez.

Miért írom mindezt bevezetőként?

Mátrai Szilárddal

Amikor Mátrai Szilárd és Honvéd Henriett hónapokkal ezelőtt jelezték, hogy ismét lesz Network Marketing Mesterelme Nap, ráadásul a tizedik, az első kérdésünk az volt, hogy mi lesz a program, kik lesznek az előadók.

Őszinte leszek, volt akiről még nem is hallottunk. Volt, akit ismertünk a Facebookról.

Tonk Emilt már számtalanszor hallottuk, találkoztunk egészen szűk, baráti társaságban és kisebb-nagyobb rendezvényeken. Mi Emilt bármikor szívesen hallgatjuk és nem gond számunkra, ha néhány viccét már betéve tudjuk, ott a viccek között mindig akad néhány éppen aktuális jótanács is.

Szilárd megemlített még két nevet, mintegy csattanót, vagy poént, professzionálisan felépítve a személyes meghívást, akikért akkor is elmennénk, ha csak tök egyedül lennének.

Michael Strachiwitz a képenA külföldi vendég Michael Strachowicz hét évvel korábbi emlékeket idéz.

Akkoriban még nem ismertük Szilárdot, sőt pont abba a körbe tartozott, akiről nem is tudtuk, hogy létezik.

Éppen egy képzési szisztémát írtam a csapatomnak. A tőlem megszokott hangerővel kommunikáltam is a művemet az interneten. Akkor éppen mozgásképtelenül feküdtem itthon, a derekamat próbálták az orvosok rendbe hozni, tehát volt időm álmodni, és a maroknyi csapatomat igyekeztem az egyetlen elképzelhető módon, online eszközökkel egyben tartani.

Egyszer felfigyeltem egy videóra, amit a Hősök terén állva mondott fel egy ismeretlen férfi. A videóban arról beszélt, hogy “micsoda képtelenség egy buszvezetőtől azt hallani, hogy MLM szisztémát dolgoz ki a csapatának. Mégis, hogy jön ehhez? És te, aki a videót nézed, vajon tőle a BKV alkalmazottól, vagy a profiktól akarsz-e tanulni, mert, ha inkább a profikat választod, akkor a Network Marketing Mesterelme Napot éppen neked szervezem.”

Ha is mersz, tudod, hogy nem hagytam szó nélkül a beszólását.

Komoly vita alakult ki közöttünk.

A vitát néhány bölcs ember is követte, akik okosan megkértek mindkettőnket, hogy fejezzük ezt be, mert senkinek nem használ, amit művelünk.

Abbahagytuk.

Sőt!

Szilárd, mert, hát ő volt, aki a videót készítette, eljuttatott hozzám két tiszteletjegyet a videóban is megemlített rendezvényre.

Csapatunk egyik tagjával mentem el, fájó derékkal, de kíváncsian.
A főelőadó Michael Strachowicz volt. Nem bántam meg.

Ma Szilárddal és Henivel valódi barátságban vagyunk.

A kis kitérő után folytassuk a másik névvel, akit Szilárd utolsóként említett. Egy ikon, akit, bár éveket töltöttünk abban az üzletben, amiben ő a csúcsra ért, akkor nem sikerült személyesen meghallgatnunk. Ismertük a nevét, tudtuk, hogy óriási szaktekintély, a legjobb előadók között emlegették, járta a világot, szabad ember volt már akkor is.

Éppen olyan, aki képes az embernek víziót adni, aki képes bárkit beindítani. Hanganyagokon hallottuk a nevét más sikeres gyémántoktól, akik a beszédeit hallgatva hoztak döntést, és mentek végig az úton a sikerükig.

Vágyi Jenő James

Vágyi Jenő JamesA döntés a név hallatán meg is született:
Mi mindenképpen ott leszünk ezen a rendezvényen!

Tudtuk, hogy James lesz az utolsó előadó, és dönthettünk volna úgy is, hogy majd ebéd után elmegyünk, hiszen Emilt már hallottuk sokszor, a többit nem is ismerjük, Herr Strachowicz is meg van már, de James érdekes, miatta megyünk, aztán majd a hátsó sorokból jól meghallgatjuk.

Nem így döntöttünk.
Sőt!

A program annyira ütősnek ígérkezett, hogy szervezni kezdtünk a csapatunkban, és többen velünk tartottak.

Időben érkeztünk, de a terem bejáratánál már százas tömeg tolongott.

A várakozók feje fölött benézve több ismerőst láttam a széksorok között, és úgy tűnt a legjobb helyekről már lemaradtunk. Telefonos segítséget kértem, azoktól, akik már bejutottak, és volt is esélyünk az ötödik sorban megszerezni két helyet. Ennél jobbra nem is gondoltunk.

A regisztrációs asztalnál aztán Heni közölte, hogy a helyünk le van foglalva, az első sorban. Keressük meg a nevünket. Nagyon megköszöntem, és egyáltalán nem értettem.

Az első sor

Első sor, a székeken nyomtatott lapokon a nevek:
Vágyi Jenő, Tonk Emil, Tonk Emilné, Lőrincz János, Lőrincnzné Marika, Specht Vali, Specht József.

Amit ott éreztem, nem tudom leírni, mert lehetetlen.
Vali később jött, mert időközben elment valamit vásárolni. Ő sem nagyon tudott a helyzethez hozzászólni. Még jó, hogy már évek óta van helyünk a saját üzletünkben az első sorokban, igyekeztünk rutinosan, otthonosan mozogni a “nevek” között.

Én nem haragudtam volna, ha James csak az előadása előtt érkezik. Neki megbocsátottam volna, azt, amit a bevezetőben emlegetett tucat előadóknak soha nem fogok.

Tonk EmilTonk Emil nem jöhetett később, hiszen első előadó volt, vele sikerült is hamarosan találkoznunk, és kellemesen elviccelődtünk, miközben kapott tőlünk egy tiszteletpéldányt a könyvünkből.

Visszaérve az első sorhoz a Vágyi Jenő névtáblás széken egy ember ült. Ő maga, az ikon, James.

Azonnal elővettem egy könyvet és bemutatkozás után átadtam. Meglepett a közvetlensége, a mosolya, a szeretete. Úgy beszéltünk egymással, mint, akik régről ismerősök vagyunk.

Emil is ott állt mellettünk, és jelezte, hogy ő csak akkor viszi haza a könyvünket, ha írunk bele neki valami személyeset. James csatlakozott ehhez, így a két könyv visszakerült hozzánk.

A rendezvény elkezdődött, ezért csak a szünetben tudtuk átadni a már dedikált könyveket.

Mindkét “nagyember” valódi ajándékként, igazán hálásan fogadta el tőlünk.

Talán arra számítottál, hogy itt elolvashatod az előadások tartalmát, de ez az írás nem ezért születik.

Ebéd a VIP-benAz ebédszünet elején Heni megkeresett, és invitált minket, hogy a színpad mellett, az előadóknak fenntartott VIP zónában csatlakozzunk mi is a nagyokhoz, és legyünk a vendégeik a rögtönzött állófogadáson.

Puff neki! Ezt vajon mivel érdemeltük ki?

Talán még soha nem volt ekkora élményünk. Ott evett és beszélgetett minden előadó. Ott voltak velünk a barátaink, Czérna Szabi és Tündi is. Hallgattuk James privát üzenetét, ami csak ennek a körnek szólt.

Linczmayer JánosMegismerkedtünk Linczmayer Jánossal, aki Emil után adott elő. Hűha! Akiről korábban nem is hallottunk, olyan kaliber, olyan életúttal, olyan sikerekkel, ami egy halott farönköt is képes motiválni.

Komolyan mondom, fél méterrel a föld fölött jártam.

Strachowicz úr mosolyogva, mint, aki érti a magyar beszédet, valódi részese volt ennek a különleges ebédnek. Aztán a délutánt ő kezdte, és megtanította nekünk az MLM táncot.

Lőrincz János és Marika

Közvetlen szomszédaink, a Lőrincz házaspár férfi tagja, János mutatta be később magát, az üzletét, a családját, az utazásaikat, a házukat, a sikereiket a csapatukat. A nevük ismerős volt már, de most már tényleg ismerjük őket. Ilyen emberekből kell sokkal több ebbe az országba, és az életszínvonal veszélyesen meredek növekedésnek indul!

Elismerés

Az utolsó szünetben Szilárd minden előadót megajándékozott egy díszdobozos Network Marketing Mesterelem Nap jelvénnyel. Aztán az előadók után a Czérna házaspárt is kihívta, és nekik is átadott egy-egy jelvényt, mint, akik a legtöbb emberrel voltak ott a rendezvényen, és régóta támogatják azt.

Hogy miért utolsóként? Azért-e, hogy aztán mindenki ránk emlékezzen legjobban, vagy csak így alakult, nem tudom, de minket is kihívott. Úgy mutatott be minket, mint az “MLM szakma egyre nagyobb tanítói”. Igyekeztem a zavaromat leplezni és rámutattam a zakómon arra a jelvényre, amit egy korábbi alkalommal szereztem. De ettől még megkaptuk az új jelvényeket is.

Ilyen óriási elismerést és felépítést eddig csak személyes szponzorainktól, Kócsó Lacitól és Anikótól kaptunk. Nagyon hálásak vagyunk ezért és nagyon köszönjük!

Aztán a színpadra lépett James.

Lesz CD meg DVD. Azon minden tartalom megismerhető bárkinek.
Amit nekünk adott, azt pedig hamarosan a mi sikereinkből fogod megismerni.

Nem találok szavakat. Lenyűgözött. Egyszerű és őszinte, emberi beszéd volt.
Megmutatta, hogy tanulással, kitartással, a üzletben szervezett rendezvényeken való részvétellel, odaszánt, elkötelezett munkával meg lehet csinálni bárkinek.
A folyamatot és a végeredményt pedig azóta megismertük a számunkra dedikált könyvéből is.

Vágyi Jenő James

Azért csak találok egy szót, ami viszont minden előadót jellemez: ALÁZAT.

A tejes első sor a rendezvény elejétől a végéig ott volt. Hallgatták egymást, és őszintén gratulált mindenki a másik előadásához.

Én még nem voltam olyan rendezvényen, ahol kivétel nélkül minden előadás ennyire magas színvonalú lett volna.

Gratulálunk az előadóknak! Gratulálunk a szervezőknek!
És gratulálunk minden résztvevőnek! Milliókat érő tudást kapott mindenki, aki eljött.

Várjuk a folytatást!

James nekünk dedikálja a könyvét
James nekünk dedikálja a könyvét

Szólj hozzá!

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket (cookie) használ. További információk

Specht József & Vali nyilatkozata a személyes adatok és információk kezeléséről és védelméről Specht József & Vali, mint a jelen oldal üzemeltetője, kötelességének érzi, hogy tájékoztassa partnereit a rögzített adatok felhasználásáról. Nyilatkozatunk azokat az elveket és gyakorlati módszereket tartalmazza, amelyek alapján és segítségével Specht József & Vali tartalomszolgáltatása a felhasználóikról keletkező adatokat és információkat kezeli és védi. Az adatvédelmi elvek kialakításakor különös tekintettel vettük figyelembe az 1992. évi LXIII. törvényt a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról, az 1998. évi VI. törvényt az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, az adatvédelmi országgyűlési biztos által kiadott állásfoglalásokat, illetőleg az "ONLINE PRIVACY ALLIANCE" ajánlásait. 1. A szervereink által automatikusan naplózott információk Szervereink automatikusan regisztrálják felhasználóink IP-címét, az általuk használt operációs rendszer és böngészőprogram típusát és néhány más információt. Ezeket az információkat kizárólag összesített és feldolgozott (aggregált) formában hasznosítjuk, szolgáltatásaink esetleges hibáinak kijavítása, minőségük javítása érdekében és statisztikai célokra. Az adatokat a felhasználók által megadott egyéb adatokkal semmilyen formában nem kapcsoljuk össze. 2. Rendelkezésünkre bocsátott személyes adatok A rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat, információkat a legnagyobb körültekintéssel, szigorúan bizalmasan kezeljük, azokhoz illetéktelenek nem férhetnek hozzá. 3. Adattörlés A rendelkezésünkre bocsátott személyes adatok törléséről az adatok tulajdonosának írásban (e-mail) kell rendelkeznie az oldal üzemeltetője felé. 4 Linkek Szolgáltatásaink számos olyan kapcsolódási pontot (linket) tartalmaznak, amely más szolgáltatók oldalaira vezet. Ezen szolgáltatók adat- és információvédelmi gyakorlatáért Specht József & Vali nem vállal felelősséget.

Bezárás